Espresso of Cappucino – Hoe voeg je wat “oomph” toe

“Oomph is het ingewikkelde innerlijke gevoel van dat vleugje kracht, onverklaard maar toch echt, dat hoort bij het drinken van koffie”

Ik was al lange tijd theedrinker en gaf jarenlang de voorkeur aan thee boven elke andere drank, tot ik op een dag een nieuwe assistent had. Ik werkte toen als dealervertegenwoordiger voor aandelen en aandelen, en dat betekent in een echt stressvolle omgeving, de hele tijd in de handelskamer. Dus wat vrije tijd nemen om een ​​kopje thee te vangen en terug te gaan naar handelen en naar de handelsschermen te kijken voor de beste prijzen was de perfecte pauze waar iedereen op kon hopen.

Mijn nieuwe assistent was een jongedame van midden twintig en het was interessant om te zien hoe ze haar drankje klaarmaakte. Je kunt ook een espresso pad gebruiken.

Nee, ze was geen theedrinker zoals ik. In plaats daarvan was ze een koffiefan, misschien zelfs verslaafd aan koffie, zou je kunnen zeggen. Op haar eerste werkdag pakte ze drie pakjes instant koffie 3 in 1 uit haar handtas – namelijk instantkoffie, suiker en niet-zuivel creamer, en leegde vervolgens de drie pakjes in één kopje, voegde heet water toe en maakte een sterke koffie. Ze was nog niet klaar, omdat ze ook nog een pak chocoladepoeder opende en het chocoladepoeder op haar hete koffie strooide, waardoor een geweldige aromatische geur ontstond die de handelskamer doordrong.

Dat was wat “oomph” in haar koffie.

Na een periode van drie maanden merkte ik dat ik ineens zelf koffie dronk en geen pure theedrinker meer was. Het was een subtiel conversieproces en al snel merkte ik dat ik die koffie echt nodig had tijdens de middagsessie.

Nu ik terugkijk, heb ik veel technieken geleerd om meer “oomph” aan mijn kopje koffie toe te voegen.

Een manier is om de smaak te verbeteren met een aantal speciale add-on ingrediënten.

Mijn meest populaire aanvullende ingrediënt is ginseng in poedervorm. Ginseng is het traditionele Chinese kruid dat een wortel is, en Amerikaanse ginseng heeft de voorkeur boven Koreaanse of Chinese ginseng. Dit kruid waarschuwt wanneer het wordt ingenomen en wordt normaal gesproken ingenomen om het immuunsysteem of lichaam te versterken. Je kunt het ginsengpoeder uit de Natural Herb Store halen of in de vorm van capsules die je in een kopje kunt legen als je de “oomph” nodig hebt.

Houd er rekening mee dat het ginsengwortelpoeder een enigszins bittere smaak heeft. Vergelijk de hoeveelheid dus niet met meer “oomph”. Je voegt gewoon voldoende toe om je het versterkte aroma en de “oomph” te geven die je nodig hebt.

Een andere manier is om het “tongkat ali” -wortelpoeder toe te voegen, wat iets moeilijker te verkrijgen is. Deze wortel is afkomstig van een originele plant in Maleisië en is een goed onderzochte kruidenwortel met afrodiasische eigenschappen. De aboriginals van de tropische oerwouden van Maleisië gebruiken dit om hun “maniless” te verbeteren en dit bewijzen ze door grote families te hebben. Commercieel kunt u over de hele wereld een fles van dit Tongkat Ali-poeder krijgen onder de merknaam “Power Root”. Voeg gewoon een klein snuifje toe en u zult het verschil in uw smaak ontdekken en het volgende welzijn voelen.

Nu kunt u die extra rand en “oomph” hebben wanneer u de volgende keer uw koffie neemt, ongeacht of het nu een espresso of een latte is.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.