Decaf espresso – Alle informatie over de cafeïne vrije espresso

Decaf espresso

Als het gaat om cafeïnevrije koffie, is het vrijwel een zwart-witte keuze. De meeste mensen drinken regelmatig of decafé en zouden nooit overwegen om tussen te schakelen, maar hoeveel verschil in smaak is er eigenlijk? Veel koffieliefhebbers melden de inferieure smaak van cafeïnevrij, maar is dat gewoon omdat het iets is dat ze niet gewend zijn, of is er echt iets in de productie dat de smaak beïnvloedt? Een espresso pad is tegenwoordig heel populair.

Onlangs werd een type koffieplant ontdekt die bonen produceert die van nature cafeïnevrij zijn, maar totdat dit zijn weg vindt naar commerciële productie, zullen we moeten vertrouwen op meer traditionele methoden voor het produceren van cafeïne.

De meest gebruikelijke behandeling om cafeïne uit koffiebonen te verwijderen, is ze in heet water te weken of ze te stomen om de poriën te openen, en ze vervolgens te spoelen in methyleenchloride dat zich aan de cafeïne hecht en wordt weggespoeld. Het kan dus zijn dat het verschil in smaak van decaf meer te maken heeft met de resterende chemische stof in de boon dan met de feitelijke afwezigheid van de bittere cafeïne.

Er is nog een andere methode die de hoeveelheid van de chemische stof waarmee de bonen in contact komen, vermindert. De bonen worden gedurende lange tijd in heet water geweekt, waardoor de cafeïne en veel van de smaak in de boon in het water lekken. De bonen worden verwijderd en methyleenchloride wordt toegevoegd om zich aan de cafeïne te hechten. Dit wordt dan afgefiltreerd en de bonen worden in het water teruggeplaatst om wat weer op te nemen

Deze methoden zijn relatief goedkoop en genieten daarom de voorkeur van fabrikanten, ondanks voortdurende vragen over hoe de uiteindelijke smaak van de koffie wordt beïnvloed. Er is een andere methode die duurder is en minder invloed lijkt te hebben op de smaak.

Dit staat bekend als de Zwitserse methode en er is geen chemische toevoeging aan de bonen. De bonen worden gedurende lange tijd in heet water geweekt en vervolgens wordt het hele mengsel door actieve kool gefilterd. Dit is vergelijkbaar met pure koolstof en de moleculaire samenstelling trekt de cafeïnedeeltjes aan om zich eraan te hechten tijdens het filterproces. Dit is een duurder proces en wordt daarom over het algemeen gebruikt voor superieure cafeïnevrije koffie.

Als je het gevoel hebt dat je minder cafeïne moet innemen, of het nu om gezondheidsredenen is of gewoon om een ​​goede nachtrust te krijgen, hoef je niet per se over te stappen op cafeïnevrij. Alleen al het soort koffie dat je drinkt kan een impact hebben. Veel donkere braadstukken, zoals Italiaans gebraad dat vaak in espresso of cappucino wordt gebruikt, bevatten van nature minder cafeïne omdat veel ervan tijdens het brandproces is afgebrand. U kunt de effecten van cafeïne verminderen zonder te bezuinigen op smaak.

Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke keuze welk type koffie je in je espressomachine gebruikt, maar als je je cafeïne-inname moet verminderen, zijn er opties, en je hoeft geen genoegen te nemen met een inferieure smaak als je toch vindt dat standaarddecaf produceert dit.

Verschil tussen decaf en espresso

Wanneer een blinde smaaktest wordt uitgevoerd, suggereert dit dat meestal mensen geen verschil kunnen maken tussen een decafé en een gewone kop espressokoffie als beide variëteiten goed zijn gebrouwen en op de juiste manier zijn verwerkt. Maar hoe zit het met degenen die het verschil kunnen maken?

Een van de methoden om cafeïne uit de koffie te verwijderen, is om koffie met heet water te behandelen, gevolgd door spoelen met methyleenchloride.

Het kan zijn dat u zich totaal niet bewust bent van het feit dat de koffie die u krijgt al meerdere malen met water is verwerkt in een espressomachine. Koffiebessen worden na het plukken goed gespoeld om hun buitenste fruitbedekking te verwijderen. Dit verzacht de buitenste vrucht, die constant wordt gewassen, om de resterende pulp te verwijderen.

Het opwarmen van groene niet-geroosterde bonen in heet water of stoom, die de poriën van de bonen opent, is de initialisatie van de chemische verwijdering van cafeïne. Vervolgens worden de bonen gewassen met methyleenchloride dat zich bindt aan cafeïne om het weg te spoelen.

Aan de andere kant doordrenken bonen die enkele uren in heet water zijn gedrenkt cafeïne in het bad. Na toevoeging van methyleenchloride worden de bonen uit het hete water verwijderd. Het bindt zich alleen met cafeïne zonder de gearomatiseerde componenten van de bonen door te spoelen en vervolgens worden ze opnieuw geweekt, waarbij de gearomatiseerde componenten opnieuw worden opgenomen.

Er is nog een andere methode die bekend staat als Swiss Method, waarbij de bonen in heet water worden gedrenkt zonder het gebruik van methyleenchloride. Aan de andere kant wordt cafeïne verwijderd door actieve kool door het water te filteren. Relatief zuivere koolstof, de veranderde moleculaire structuur van geactiveerde houtskool, biedt een groot oppervlak voor andere moleculen om eraan vast te houden.

De meeste fabrikanten geven de voorkeur aan de eerste methode, omdat deze goedkoper is, maar er wordt constant gedebatteerd over het feit dat dezelfde methode de smaak van de koffiebonen vermindert. Het grote verschil tussen de bonen wordt gemaakt door kwaliteitscontrole, maar duidelijk. Er zijn echter ook andere technieken voor cafeïnevermindering die onder andere ook in cafeïnevrije thee gebruikt worden.

Als gevolg van het brandproces bevat het donkere, minder zure gebraad minder cafeïne. Voor degenen die mengsels van decaf en regelmatig moeten verminderen, hebben nog andere opties.

Wat betreft smaak, worden chemische verschillen over het algemeen overweldigd door individuele voorkeuren. Veel mensen kunnen afwezigheid of aanwezigheid van cafeïne detecteren vanwege de intrinsiek bittere smaak. Of cafeïne koffie goed of slecht maakt, is een kwestie van smaak.

Espresso’s goed, maar waarom cafeïnevrije koffie?

Ik drink vooral graag koffie, maar ik ben nog steeds helemaal verbijsterd waarom iemand cafeïnevrije soorten zou drinken. Hoe zit het met de benodigde en plezierige cafeïnestoot? Wat zou iemand in zijn of haar juiste gemoedstoestand bezitten om een ​​goede espresso op te geven voor die dribbel? Neemt dit niet de hele reden weg om een ​​fatsoenlijke kop heerlijke koffie te drinken? Ik kwam er al snel achter waarom deze sleur zelfs bestond. Toen ik zwangerschap ontdekte, ontwikkelde ik er snel een nieuwe smaak voor. Vreemd genoeg begon ik het eigenlijk alleen echt leuk te vinden voor de smaak. Raar, toch? Hormonale reactie misschien? Dat was misschien een mogelijkheid, maar u moet de rest lezen.

Helaas kan ik voor iedereen de onverzadigbare drang niet weerstaan ​​om absoluut alles te leren wat er te weten valt over zwangerschap en hoe alle bekende complicaties, ziekten en zo te voorkomen, zelfs de builenpest. De wetenschap zei aspartaam ​​te vermijden omdat onbekend was hoeveel ervan schadelijk was. Lunchvlees was uit vanwege een mogelijke infectie door listeria. Cafeïne was de grootste angst voor een mogelijke miskraam. Het is een feit dat je elke dag minimaal drie porties normale koffie moet consumeren, maar het maakte me bang genoeg om genoegen te nemen met cafeïnevrije drankjes en eenvoudige frisdrank.

Toen ik mijn halfjaar bereikte, was ik geschokt toen ik door wat televisieverslag ontdekte dat sommige cafeïnevrije variëteiten uit koffiehuizen misschien niet zo cafeïnevrij zijn als ze beweerden. Het is natuurlijk duidelijk dat er een kleine hoeveelheid cafeïne in mijn drankjes zat. Ik had echter nooit gedroomd dat ik in de buurt van de gewone drankjes dronk. Toen ontdekte ik iets anders. In bijna 60% van de gevallen verschilde de cafeïneconcentratie in decafé niet van de reguliere. Alsof dat nog niet genoeg was, ontdekten wetenschappers dat het probleem lag in een kruisbrouwproces of juist in de brouwmachines die na de laatste batch niet goed waren schoongemaakt. Normaal gesproken is dat geen probleem. In mijn geval was dat echter uitgesloten.

Ik begrijp nu dat tijdens de zwangerschap mijn instinct om mijn ongeboren kind te beschermen me nu gek genoeg maakte om alle soorten koffie uit mijn dieet te verwijderen, tenzij ik het zelf heb gemaakt. Mijn zwangerschap zou ongestoord blijven met een vleugje cafeïnevrij en dat het eerlijk gezegd mijn humeur tijdens mijn laatste trimester niet hielp.

Decaf espresso aanbieding

 

1 gedachte over “Decaf espresso – Alle informatie over de cafeïne vrije espresso”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.