De geschiedenis van espresso

1        De geschiedenis van espresso

Luigi Bezzera, de eigenaar van een productiebedrijf, vond rond de eeuwwisseling espresso uit. Luigi Bezzera probeerde gewoon een manier te vinden om sneller koffie te zetten. Hij bedacht dat als hij het brouwproces alleen maar onder druk kon zetten, dat de zaken zou versnellen. Zo ontstond de “Fast Coffee Machine”. Zijn idee van een snelle kop koffie bleek veel beter dan hij had gepland, wat hij uiteindelijk kreeg was een betere, vollere kop sterke koffie en een veel sneller proces. Hij ontdekte dat de snellere en efficiëntere bereidingsmethode het mogelijk maakte de kwaliteit van de bonen te extraheren, in tegenstelling tot het teveel extraheren dat hij eerder had ervaren. De term “Espresso” betekent snel in het Italiaans, vandaar de term. De espresso maken kan op verschillende manieren.

geschiedenis espressoPas toen Desidero Pavoni de rechten van meneer Bezzera voor de beste espressomachine kocht, werd deze populair. Pavoni was zeer succesvol in het op de markt brengen van het product en veranderde waarschijnlijk de manier waarop mensen koffie drinken vanaf dat moment. Kijk maar eens rond! Koffie- en espressowinkels duiken overal op, zelfs in de Verenigde Staten is het niet alleen populair geworden voor de heerlijke bonen, maar heeft het ons ook een nieuwe plek gegeven om te socializen.

Espresso tijdlijn:

In 1901 diende Luigi Bezzera een patent in voor de espressomachine die een ketel en vier “groepen” bevatte. Elke groep kon filters van verschillende grootte nemen die de koffie bevatten. Er werd kokend water door de koffie in een kopje geperst. Ambrogio Fumagelli zegt dat dit de geboorte was van (snelle) espressokoffie.

In 1903 werd het patent van Luigi Bezzera gekocht door Desiderio Pavoni en op grote schaal op de markt gebracht.

In 1905 begint The Pavoni company met de productie van de espressomachines op basis van Bezzera’s patent.

In 1927 werd in de Verenigde Staten de eerste espressomachine geïnstalleerd. Het was een La Pavoni-espressomachine die in Regio was geïnstalleerd

in New York.

In 1938 ontwierp Cremonesi een zuigerpomp die heet water door de koffie dwong. Het werd geïnstalleerd bij Achille Gaggia’s

koffiebar.

In 1946 begint Gaggia met de productie van de commerciële zuigermachine. Resulterend schuim of crème gelaagde koffie of café ‘.

Heb je nagedacht over waar je kopje espresso vandaan komt?

Het meest verbazingwekkende aan de koffiebonen zijn de bomen met een uitbreiding naar meer dan 70 landen, van Brazilië tot Indonesië, die nog steeds een beperkt aantal voorwaarden nodig hebben om die kwaliteitsbonen te produceren, terwijl de totale productie in het algemeen klein blijft.

‘Bonen’ zoals het wordt gezegd, is echter een opzettelijke poging om het in een enkel citaat te markeren, want het ding dat wordt gemalen en geroosterd om de heerlijke drank te brouwen, is een zaadje en helemaal geen boon.

De koffieboom, die gemakkelijk twintig voet of meer kan worden, draagt ​​de vruchten die de koffiezaden bevatten. Sommige wilde soorten koffiebomen kunnen echter wel meer dan 15 meter hoog worden. De meeste zaden zijn in paren, behalve de Peaberry, die er maar één produceert. Het is net een cranberry, aan de buitenkant zit een membraan genaamd silverskin met een zoete pulp erin.

De overgrote meerderheid van de koffieproductie in de wereld komt uit een bol rond de evenaar die zich uitstrekt tot ongeveer 25 graden noord of zuid. Een temperatuur tussen 60F en 70F en met een regenval van 6 “per maand of iets meer dan dat, zijn ideaal voor de teelt van koffiezaden.

Voor hoogwaardige spullen moet de grond goed doorlatend zijn, leemachtig met veel mist en een hoge luchtvochtigheid en de wolk moet zich op een hoogte van meer dan 915 m bevinden. Hier hebben de bomen meer tijd nodig om te rijpen, omdat het zuurstofgehalte op deze hoogte lager is.

Het merendeel van de koffie bevat de soort coffea canephora of de robusta, omdat deze een hogere weerstand tegen ziekten heeft en op lagere hoogten kan worden verbouwd. Het is echter de coffea arabica op grote hoogte die de keuze van de proever daadwerkelijk waarmaakt.

Na het planten duurt het ongeveer vijf jaar voordat de boom volwassen is geworden en een enkele boom kan ruim twee kilo (1 kilogram) koffiezaden produceren.

Arbeiders worden meestal gebruikt om die twee pond koffie met de hand te plukken die ongeveer 2000 bonen kan bedragen (volgens de standaardterm). Nou, het klinkt misschien handmatig, maar het oogsten van koffiebonen vereist veel vaardigheden die alleen in de loop van de tijd kunnen worden ontwikkeld. Dus de plukker leert bedreven genoeg te zijn om door individuele bonen te gaan en de slechte bonen weg te gooien en de goede te selecteren. Dit verklaart zeker waarom koffie zo duur is tegen kostprijs.

Koffiebomen hebben donkergroene, brede bladeren en dragen jasmijnachtige bloemen. De bloemen hebben een periode van zes tot acht weken nodig om ergens in Brazilië of Mexico te bloeien. In sommige landen, zoals Columbia en Kenia, die aan de evenaar liggen, kan een boom volwassen bloemen hebben en nog steeds rijpende bessen tegelijk hebben, wat het plukproces zo bijzonder maakt.

Waar de omstandigheden niet gunstig zijn, worden de koffiebessen uit die regio’s gehaald en verwerkt om te voorzien in de vraag van het op één na grootste product ter wereld (volume geschat op jaarlijkse dollar).


Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Bekijk prijs
Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van koffie van verse bonen. Dankzij het intelligente koffiezetsysteem heeft elk kopje de perfecte temperatuur. Zet een espresso of gewone kop koffie met 1 druk op de knop. Heb je visite? Zet dan snel 2 koppen koffie tegelijk. De machine geeft vanzelf aan...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.