Beste espressomachine volautomatisch

1        Automatische espressomachines

Automatische espressomachines zijn duurder dan veel andere koffiezetapparaten. Ze zijn zowel prestigieus als goede koffiezetapparaten. Ze zijn verkrijgbaar in halfautomatische, volautomatische en superautomatische machines.

De'Longhi

De De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. Met een royaal waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram en een vermogen van 1.450 watt, ben je verzekerd van krachtige prestaties. De...

De'Longhi

De De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450 watt....

Philips

De simpelste manier om te genieten van koffie met verse bonen. LatteGo, het snelst schoon te maken melksysteem ooit. Geniet van 4 drankjes met één druk op de knop, met de perfecte crèmelaag, aroma en temperatuur. De Philips LatteGo series 2300 EP2334/10 volautomatische espressomachine bereidt...

Philips

12 heerlijke koppen koffie van verse bonen, eenvoudiger dan ooit. Maak met één druk op de knop van de Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90 heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato. Met de LatteGo geeft u uw koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje...

Philips

Ervaar de eenvoudigste manier om te genieten van warme en ijskoude koffierecepten met het Philips Espresso-apparaat. Uitgerust met LatteGo, het snelst te reinigen melksysteem*, kun je kiezen uit maar liefst 20 heerlijke koffierecepten op de LatteGo 5500. Van romige lattes tot verfrissende...

Philips

Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van koffie van verse bonen met de Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine. Dankzij het intelligente koffiezetsysteem heeft elk kopje de perfecte temperatuur. Zet een espresso of gewone kop koffie met 1 druk op de knop. Heb je visite? Zet dan snel...

Krups

Krups heeft met deze Automatic EA815 de meest compacte volautomatische espressomachine ter wereld ontwikkeld. Dit zonder enige consessie te doen aan de kwaliteit of mogelijkheden. De Krups Automatic EA815 beschikt over een stoompijpje voor het opschuimen van melk, zeer handige bediening met een...

De'Longhi

De De'Longhi ECAM290.61SB Magnifica EVO volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De De'Longhi Magnifica EVO ECAM290.61SB koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,8 liter, een koffiebonen reservoir van 250 gram, en een vermogen van 1.450...

Philips

De simpelste manier om te genieten van koffie met verse bonen. LatteGo, het snelst schoon te maken melksysteem ooit. Geniet met één druk van 6 warme en verfrissende dranken met perfecte crèmelaag, aroma en temperatuur. De Philips LatteGo 3300 series EP3349/70 volautomatische espressomachine...

Siemens

Met de Siemens EQ700 Classic TP705R01 volautomatische espressomachine creëer je je eigen koffierecepten en zet je tot twee koffie of melkspecialiteiten per keer. Dit is mogelijk dankzij de Home Connect app. Maak WiFi verbinding met je smartphone of tablet en zet gemakkelijk en snel op afstand...

1.1       Halfautomatische espressomachines

Het onderscheid tussen semi, volledig en super automatisch ligt in het automatiseringsproces. Halfautomatische espressokoffiezetapparaten zijn erg populair. De elektrische pomp zorgt voor constant goede koffie. Gebruikers doen koffie en water in de machine. Als u aan de elektrische pomp trekt, wordt het koffiezetapparaat in- en uitgeschakeld.

1.2       Halfautomatische espressomachines automatisch:

 • koffiedik aandrukken
 • koffie zetten
 • koffiekopje vullen
 • verwijder gebruikte gronden

Halfautomatische espressokoffiezetapparaten zijn te koop voor minder dan duizend dollar.

1.3       Volautomatische espressomachines

Volautomatische espressomachines werken net als de halfautomatische machines, maar werken met een simpele druk op de knop.

Volautomatische espressomachines automatisch:

 • koffie malen
 • zet de vulkamer
 • koffiedik aandrukken
 • koffie zetten
 • koffiekopje vullen
 • verwijder gebruikte gronden

De prijzen voor volautomatische espressomachines variëren van honderden dollars tot duizenden dollars.

1.4       Super automatische espressomachines

Superautomatische espressomachines zijn de luxe versie van koffiemachines. Naast het volledig geautomatiseerde proces, wordt het super koffiezetapparaat geleverd met een ingebouwde koffiemolen en andere speciale functies. Deze machines zijn snel, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Bij de meeste kan de gebruiker een onbeperkt aantal koffiespecialiteiten zetten, zoals espresso, cappuccino en lattes.

Super automatische espressomachines automatisch:

 • koffie malen
 • zet de vulkamer
 • koffiedik aandrukken
 • koffie zetten
 • koffiekopje vullen
 • werp gebruikte gronden in de afvalbak

Gebruikers van volautomatische espressomachines hebben niet te maken met het malen van koffiebonen of hete filters en het reinigen van zeven. Super machines bevatten een stoompijpje of een automatisch systeem om melk op te schuimen. De concurrentie tussen superautomatische espressokoffiezetapparaatbedrijven is hevig. Elk is op zoek naar de meest geliefde, meest veelzijdige machine.

Sommige machines beschikken nu over automatische reiniging en ontkalking. Een ander bijzonder kenmerk is de aanwezigheid van waterfilters die het mineraalgehalte verminderen en de smaak van chloor verwijderen. Verstelbare koffiekopuitlopen en de mogelijkheid om het watervolume in een kopje koffie handmatig te regelen, zijn ook extra functies die beschikbaar zijn op bepaalde machines.

De prijzen voor superautomatische espressomachines lopen van honderden dollars tot duizenden dollars.

1.5       Populaire kenmerken van automatische espressomachines

Functies verschillen tussen merken en stijlen van automatische espresso-koffiezetapparaten. Beschikbare functies zijn onder meer:

Instelbare dosering.

In koffie verwijst de dosis naar het aantal gram koffie dat wordt gebruikt bij het zetten van een shot. Bij sommige espressomachines kunnen gebruikers zowel het aantal gram als de hoeveelheid water aanpassen.

Bean Grinder

Sommige units bevatten een bonenslijper om automatisch de benodigde hoeveelheid koffie te malen.

Messing ketel:

Messing ketels zijn duurzamer en helpen warmte vast te houden. Machines met messing ketels warmen sneller op en hebben minder fluctuaties in watertemperatuur.

Bypass Doser

Met een bypass-doseerder kunnen gebruikers een andere koffiemelange gebruiken dan wat al in de koffiemolen zit. Het legen van de molen is niet nodig.

Kopjeswarmer.

Sommige units hebben een kopjeswarmer. Het gebruik van een voorverwarmd kopje houdt de warmte van de koffie langer vast.

Melkopschuimer / schuimstaaf.

Cappuccino- en lattedrinkers hebben machines nodig met een melkopschuimer / schuimstaaf. Deze zijn niet op alle machines beschikbaar. Sommige van de duurdere koffiemodellen hebben melkreservoirs.

Pre-brewing pre-bevochtiging.

Koffie is voorbevochtigd. Dit kan voor een superieure smaak zorgen.

Verwijderbare zetgroep.

De zetgroep verwijst naar waar het brouwen plaatsvindt. Als deze componenten kunnen worden verwijderd, zijn ze gemakkelijker schoon te maken. Machines zonder verwijderbare onderdelen hebben vaak automatische reinigers.

Water Filter

Sommige high-end espressomachines kantoor hebben ingebouwde waterfilters om chloor, mineralen en verontreinigingen die de smaak beïnvloeden te verwijderen. Als er filters aanwezig zijn, moeten deze wel regelmatig worden vervangen.

Koffie heet en snel met een automatische espressomachine

Voor de gepassioneerde koffieliefhebber – degenen die houden van hun pure en rijke en sterke koffie – wedijvert niet veel met de automatische espressomachine op het gebied van gemak. Of je nu je plaatselijke coffeeshop bezoekt waar de lucht tot leven komt met het sissen en de hitte van stoom of je investeert in een automatische espressomachine voor thuis waar je vrij kunt sleutelen aan het perfecte koffierecept, de resultaten zijn hetzelfde – de perfecte kop koffie en een heel, heel gelukkige koffieliefhebber.

De automatische espressomachine is er in twee varianten; halfautomatisch en volautomatisch. Het gebruik van een halfautomatische espressomachine vereist gedeeltelijke deelname van de kant van de gebruiker. Degene die de machine bedient, moet hem starten op welk moment de automatische espressomachine het overneemt. Wanneer het brouwproces is voltooid, schakelt de gebruiker de machine uit. De volautomatische espressomachine vereist geen deelname van de operator. Dit is meestal een grotere en duurdere automatische espressomachine vanwege de verhoogde complexiteit; maar het brouwt volledig op zichzelf het coördineren van een systeem van water, maalmachines en extractors.

Bepalen welke automatische espressomachine het beste bij u past, hangt af van het beoogde gebruik. Voor commercieel gebruik is een volautomatische espressomachine logischer; er is meer ruimte voor een grotere machine en de vraag naar meerdere kopjes espresso zou de noodzaak voor zware deelname van de operator inefficiënt maken.

Voor thuisgebruik zou een halfautomatische espressomachine voldoende zijn voor privébrouwen. Het kleinere formaat houdt rekening met ruimteproblemen en het is normaal gesproken minder duur dan zijn grotere tegenhanger.

Start uw onderzoek op internet om het model te vinden dat het beste bij u past. U krijgt toegang tot duizenden rapporten van consumentenrapporten die u zullen vertellen welke van de machines waarin u geïnteresseerd bent het beste presteert.

Of het nu in de plaatselijke coffeeshop is – of bij u thuis – een automatische espressomachine kan gemakkelijk koffie van de hoogste kwaliteit zetten.

Beste volautomatische espressomachines 2024

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van espresso van recente bonen. Dankzij het slimme espresso zetsysteem heeft elk kopje de juiste temperatuur. Maak een espresso of gewoon kopje espresso met 1 druk op de knop.

Heb je gasten? Zet dan snel 2 kopjes espresso tegelijk. De machine geeft mechanisch aan wanneer u moet ontkalken en begeleidt u door de methode. Dit zal echter meestal niet gebeuren dankzij het Aquaclean waterfilter. Dit voorkomt voor de helft de vorming van kalkaanslag.

Siemens EQ6 Plus TE655203RW – Espressomachine

Deze Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW is waarschijnlijk een van de hoogste kwaliteit espresso absoluut geautomatiseerde machines van Siemens. Deze espresso bonen machine heeft een dure show en maakt totaal verschillende espresso specialiteiten met een druk op de knop.

Het biedt de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijk te zetten, bereidt de espresso met een meedogenloze zettemperatuur en heeft keramische maalschijven voor een extra lange levensduur van de espresso machine.

Bovendien kunt u met de Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW uw favorieten opslaan, zodat u dag na dag kunt genieten van uw goede kopje espresso.

Krups Arabica Automatic EA8150 – Espressomachine

Op zoek naar een espressomachine die weinig onderhoud vergt en waarmee je eenvoudig een heerlijk kopje espresso kunt zetten? Met de Krups Arabica Computerized EA8150 espressomachine zet je in korte tijd 1 of 2 ristrettos, espresso’s of gewone kopjes espresso.

De espresso is geheel naar eigen wens te organiseren door de instelbare maling, espresso temperatuur, espresso energie en waterhoeveelheid. Door de geheugencapaciteit van deze Krups espressomachine worden er 2 espressoprofielen opgeslagen. Drink je elke ochtend een kopje espresso van 100 ml dat extra stevig moet zijn?

Dan wil je niet dat de machine elke ochtend wordt gezet. Om een cappuccino te maken kunt u met het stoompijpje melk in een glas opschuimen en daarna met een druk op de knop uw espressorecept beëindigen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.